AA-V zoekt een werfleider en een asbestverwijderaar. Interesse? Bekijk onze vacatures.

Asbest laten verwijderen? Laat eerst een asbest staalname doen.
Op het moment dat er mogelijk sprake is van asbest, is het vanzelfsprekend tijd voor actie. De kans op een onveilige situatie is dan groot. Er is op korte termijn behoefte aan duidelijkheid. Want mocht er echt asbest aanwezig zijn, dan moet u het asbest laten verwijderen.

Op het moment dat er mogelijk sprake is van asbest, is het vanzelfsprekend tijd voor actie. De kans op een onveilige situatie is dan groot. Er is op korte termijn behoefte aan duidelijkheid. Want mocht er echt asbest aanwezig zijn, dan moet u het asbest laten verwijderen.

Om er bij een asbestverdenking achter te komen of er inderdaad sprake is van asbest, kunt u een asbest staalname laten afnemen.

Wat is een asbest staalname?               

Een asbest staalname afnemen, is als het ware het doen van een test. Bijvoorbeeld met een stukje materiaal rond oude leidingen. Het hoeft namelijk lang niet altijd alleen om de typische asbest golfplaten te gaan. Het is op verschillende locaties aan te treffen. Maar waarom is het nu zo belangrijk om op tijd een asbest staalname te laten doen?

Asbest is zeer kankerverwekkend. Op het moment dat er sprake is van mogelijke asbest, loopt iedereen in de omgeving dan ook potentieel gevaar. Zeker wanneer er geboord, gezaagd of gesloopt wordt. Asbest komt dan in de lucht vrij. De kankerverwekkende vezels zijn dan in principe door iedereen in te ademen.

Vooral in huizen is dit een groot probleem. Het asbest blijft hier namelijk relatief lang hangen. Zo is het goed mogelijk dat je het na een tijdje nog steeds inademt. De kans op gezondheidsproblemen neemt dan alleen maar toe.

Kies dus zo snel mogelijk voor het laten doen van een professionele asbest staalname. U voorkomt hiermee dat het al te laat is. Uit de asbest staalname blijkt op korte termijn of er wel of geen sprake is van asbest. Is dit wel het geval? Dan gaan wij zo snel mogelijk voor u over tot het verwijderen van de asbest.

neemen van een asbest staal

Asbest laten verwijderen

Aangezien asbest dus bijzonder schadelijk is voor de gezondheid, moet het zo snel mogelijk verwijderd worden. Wanneer uit de asbest staalname is gebleken dat deze kankerverwekkende stoffen aanwezig zijn, is het tijd voor actie. Asbest laten verwijderen kunt u gelukkig aan een expert overlaten. Het is zeker niet verstandig om dit zelf te doen. Hier is professioneel materiaal bij vereist. Puur om gezondheidsschade te voorkomen.

asbest golfplaat wordt verplaatst

Asbest laten verwijderen door een professional zorgt voor:

  • Uitsluiten gezondheidsrisico’s: Het grootste voordeel van asbest laten verwijderen is uiteraard dat het gezondheidsrisico’s uitsluit. Zoals hierboven reeds beschreven zijn de vezels kankerverwekkend. Het gaat hier dan ook om potentieel heftige gezondheidsschade. Dit wil iedereen het liefst uitsluiten.
  • Prettigere leefomgeving: Tegelijkertijd leeft het ook een stuk prettiger in de wetenschap dat al het asbest is verwijderd. Het geeft toch een naar gevoel wanneer er asbest rond de leidingen of tussen de muren zit. Ook al is het niet per se onmiddellijk gevaarlijk (pas als het in de lucht vrijkomt).
  • Verhoging waarde gebouw: Daarnaast is uw woning of bedrijfsgebouw direct meer waard wanneer er geen asbest meer aanwezig is. Dit is altijd een gunstig bijeffect. Zeker wanneer u in een later stadium nog eens zou willen verhuizen.

Wilt u dus uw asbest laten verwijderen? Neem dan nu contact op met een expert!

Meer informatie of een offerte nodig?

Interesse in een samenwerking of op zoek naar informatie of een offerte? Neem zeker contact met ons op via telefoon of mail en wij helpen u graag verder. 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin