AA-V zoekt een werfleider en een asbestverwijderaar. Interesse? Bekijk onze vacatures.

Asbest blijft de belangrijkste oorzaak van arbeidsgerelateerde kanker in de EU.
Iedereen kent de gezondheidsrisico's van asbest, maar het is nog steeds overal aanwezig. Het is zelfs de grootste oorzaak van arbeidsgerelateerde longkanker in Europa. Dat staat te lezen in een rapport van de Internationale Commissie voor gezondheid op het werk (ICOH).

Iedereen kent de gezondheidsrisico’s van asbest, maar het is nog steeds overal aanwezig. Het is zelfs de grootste oorzaak van arbeidsgerelateerde longkanker in Europa. Dat staat te lezen in een rapport van de Internationale Commissie voor gezondheid op het werk (ICOH).

In Vlaanderen zit er nog steeds naar schatting meer dan 3 miljoen aan asbest in gebouwen. De Vlaamse regering wil Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig maken. Dat betekent dat tegen dan alle risicovolle asbesthoudende materialen verwijderd moeten zijn. Het is daarom opportuun om een asbestinventaris te laten opstellen om eventuele kosten voor een asbestverwijdering tijdig in kaart te brengen.

Om deze doelstelling tegen 2040 te behalen heeft de Vlaamse regering aan OVAM gevraagd om het actieplan “actief asbestafbouwbeleid” op te stellen.

Het actieplan van OVAM omvat de volgende pijlers:

  • Asbestinventarisatie
  • Versnelde verwijdering van risicovolle asbesttoepassingen
  • Ondersteuning van asbestverwijdering
  • Voorbeeldfunctie voor de overheid.

De diensten van AA-V helpen uiteraard mee om deze doelstelling tegen 2040 te behalen. Heeft u een asbestprobleem of wilt u een inventaris laten maken?

Meer informatie of een offerte nodig?

Interesse in een samenwerking of op zoek naar informatie of een offerte? Neem zeker contact met ons op via telefoon of mail en wij helpen u graag verder. 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin