AA-V zoekt een werfleider en een asbestverwijderaar. Interesse? Bekijk onze vacatures.

Eerste hulp bij uw AWAM subsidie-aanvraag

Help, er zit asbest in mijn woning? Wilt u aan de slag met opruimen of verbouwen? Wat te doen wanneer u in aanraking komt met asbest? Hieronder vindt u een handig stappenplan.

AAV KBL49

  1. In kaart brengen
    Asbest is een vervuilende en gevaarlijke stof. Omwille van de gezondheidsrisico’s dienen zowel klein- als grootschalige projecten een inventaris op te laten maken. Vermijd om zelf aan de slag te gaan. Betreft uw project een woning, vakantiewoning of flatgebouw? Bent u particulier en woont u in de provincie Antwerpen? Een plaatsbezoek van een asbestdeskundige, inclusief staalname en persoonlijk voorstel wordt voor 90% gesubsidieerd.

  1. Inventaris opmaken
    Er wordt onderscheid gemaakt tussen gebonden en niet-gebonden asbest. U kunt beide vormen terugvinden in isolatiemateriaal, verf- en lakstoffen, siliconen en lijmen. Deze worden bijvoorbeeld typerend teruggevonden in warmte-isolatie rondom buizen, hechtmiddelen voor vloerbekleding of behangpapier. Komt onze top 5 verdachte materialen in uw woning voor?

  1. Subsidie-aanvraag
    De provincie Antwerpen plant in 2022 opnieuw een subsidie voor het laten testen en verwijderen van asbest in leidingisolatie en vloerbekleding. Wist u dat 50% van de verwijderingskost wordt gesubsidieerd? Weten hoe u deze premie kunt aanvragen? Contacteer ons!

Meer informatie nodig over de AWAM subsidie aanvraag?

Interesse in een samenwerking of op zoek naar informatie of een offerte? Neem zeker contact met ons op via telefoon of mail en wij helpen u graag verder. 

Meer informatie of een offerte nodig?

Interesse in een samenwerking of op zoek naar informatie of een offerte? Neem zeker contact met ons op via telefoon of mail en wij helpen u graag verder. 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin