AA-V zoekt een werfleider en een asbestverwijderaar. Interesse? Bekijk onze vacatures.

Gemiddeld €1200* extra premie voor asbestverwijdering.
Hoewel het gebruik van asbest sinds 2001 verboden is in België, blijkt dat er nog steeds veel asbest in onze huizen, scholen en bedrijven zit.

Helaas is de aanwezigheid van asbest te weinig bekend of geregistreerd. Er zijn 3600 bouwmaterialen bekend waarin asbest is verwerkt. De stof is niet met het blote oog zichtbaar. Daardoor weten we niet of asbest ook in ons eigen huis verstopt zit. Studies hebben ook aangetoond dat veel asbesthoudende materialen op het einde van hun nuttige levensduur zitten en worden afgebroken. Dit vergroot het risico dat asbestvezels vrijkomen, wat gezondheidsrisico’s kan opleveren voor bewoners of gebruikers.

Asbest zit niet alleen in de leien van daken of in golfplaten, maar ook in de plaasterisolatie rondom leidingen. Achter het behang kan het ook zitten want asbest werd ook gebruikt in plaasterisolatie om muren te bezetten. Ook in lijmen van vloeren, vensterbanken en in bepaalde verven kunnen asbestvezels verwerkt zitten. Voor zover bekend zijn er ongeveer 3600 toepassingen van asbest.

Bron: https://www.fluvius.be/sites/fluvius/files/2020-12/a1-0004-21-dak-of-zoldervloerisolatie-huishoudelijke-premie-2021-informatieblad-fluvius.pdf

* 8 euro per vierkante meter premie berekend op de gemiddelde dakoppervlakte in Vlaanderen. Bij verwijdering van asbesthoudende materialen tijdens de renovatiewerken, verhoging van het premiebedrag voor zowel woon- als niet-woongebouwen voor: dak- of zoldervloerisolatie met 8 euro/m² buitenmuurisolatie aan de buitenzijde met 8 euro/m². De facturen van de asbestverwijdering en van het aanbrengen van de isolatie mogen niet meer dan 12 maanden uit elkaar liggen, en moeten beiden vanaf 1/1/2021 opgemaakt zijn.

Meer informatie of een offerte nodig?

Interesse in een samenwerking of op zoek naar informatie of een offerte? Neem zeker contact met ons op via telefoon of mail en wij helpen u graag verder. 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin